Kombi Derecesi Sürekli Değişiyor

Kombi Derecesi Sürekli Değişiyor - Sebepleri Ve Çözümleri

Kombi derecesi sürekli değişiyor ne yapmayalım ? Kombi derecesinin gün içinde yükselip düşerek sürekli olarak değişkenlik göstermesi doğrudan bir arıza belirtisi değildir.

Marka ve model farketmeksizin tüm kombilerde bu durum yaşanır. Bu cihazların çalışma prensipleri genel olarak bu şekilde işlemektedir.

  • Kombinin Derecesi Kendi Kendine Yükseliyor
  • Kombinin Derecesi Bir Anda Yükseliyor
  • Kombi Derecesi Neden Sabit Durmuyor?

Kullanıcılar genel olarak kombilerinin ısı ayarlarını yaptıktan sonra ekranda meydana gelen sıcaklık göstergesi değişiminden tedirgin olur ve bunu cihazda oluşan herhangi bir arızaya yorarlar. Ancak kombi devreye girer ve ısıtmaya başlarsa ya da sıcak su vermeye başlarsa ekranda göstergeler doğal olarak yukarı yönde ivma kazanır. Bu olağan bir durumdur.

Kombi çalışma prensiplerine bakıldığında, cihaz bunu ısı farkını dengelemek adına yapar. Kombi çalıştırıldığında hedeflenen sıcaklık ayarlanır. Bizim ayarladığımız bu sıcaklık derecesi kaloriferlerden beklediğimiz ısıdır. Kombi bizlere bu ısıyı sağlamak adına daha örneğin ortalama 20° C kadar fazla sıcak su gönderir. Kombi gidiş dönüş su sıcaklığını hesaplayarak bu sıcaklığı ayarlar ve sıcaklığı suyu peteklerde bıraka bıraka sıcaklığın istenilen seviyeye gelmesini sağlar.

Kısacası kombiler ısıyı sağlamak adına suyu tesisatta dolaştırırken bir devir daim sağlar. Bu işlem esnasında oluşan ısı aybını engellemek aına daha yüksek sıcaklık gönderir ve bu şekilde sıcaklık dengelenmiş olur.

Gidiş dönüş NTC sensörleri bulunan kombiler, bu sensörlerin ölçümleri ile sıcaklık dengesini oturtur ve bu durum dijital ekrana da yansır. Yansıyan bu değerler, kullanıcı müdahalede bulunmadığı takdirde tamamen gidiş hattında ölçülen sıcaklık değeridir.

Ankara da Kombi derecenizde sürekli değişmeler oluyor ve çözüm bulamıyorsanız Ankara kombi servisi olarak 7/24 hizmetinizdeyiz. İletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz. !

kombinin-derecesi-kendi-kendine-yukseliyorKombinin Derecesi Kendi Kendine Yükseliyor

Kullanıcı müdahalesi olmadan kombinin derecesi kendi kendine yükseliyor ise tesisat gidiş hattındaki suyun sıcaklığının yüksek olması ile alakalıdır. Bu durum bir arıza göstergesi olarak değerlendirilmemelidir. Ancak bazı durumlarda gündelik yükselmelerin dışında olağan derece yükselmeleri seyrediyor ise bir arıza ile karşı karşıya olunabilir. Örneğin; tesisat dönüş filtresinin tıkalı olması gibi durumlarda cihaz sıcaklık derecesinde aşırı ve olağan artış meydana gelebilir.

Aynı zamanda peteklerin kapalı olduğu durumlarda ve kombi pompası arızalı olduğunda da kombi derecesi kendi kendine aniden aşırı yükselebilir. Bu tarz sıcaklık göstergelerinin anormal ve aşırı yükselmesi durumunda kombi resetlenmelidir. Ancak sorun çözülmüyor devam ediyorsa mutlaka teknik yardım alınmalı ve arızanın tespiti yetkili kişilerce yapılmalıdır.

Kombinin Derecesi Bir Anda Yükseliyor

Kombi basıncı bir anda kendi kendine yükselmiyor ancak sıcaklık göstergesinde ani yükselmeler meydana geliyor ise bu durumdan endişelenmeye gerek yoktur. Yazımızda bahsettiğimiz üzere bu durum kuvvetle muhtemel kombi çalışma prensibinden kaynaklanıyordur. Ancak, ani aşırı yükselmeler kullanıcıya olağan dışı geliyor, sıcaklık değerleri ile basınçta yükseliyor ve cihazdan verim alınmıyorsa, ana eşanjör plakalarında arıza meydana gelmiş olması mümkündür. Bu gibi durumlarda cihaz resetlenmesine rağmen sorun devam ediyorsa mutlaka yetkili servis ile görüşme sağlanmalı ve uzman desteği alınmalıdır.

Kombi Derecesi Neden Sabit Durmuyor?

Kombinin petekleri ısıtması beklentisi ile yapılan ayarlamalar sonucunda cihaz derhal devreye girerek ısıtma işlemini gerçekleştirmeye başlar. Aynı şekilde sıcak su ayarlamaları sonrasında da istenilen ısı sağlanırken ekranda belirlenen sıcaklık yükselerek ivme kazanır. Bunun nedeni; kombinin tesisatta gezdirdiği suyun ısı kaybetmesi ve bu ısı farkının ortadan kaldırılması adına sıcaklığın cihaz tarafından artırılmasıdır. Kombi gereken dengeyi sağladıktan hemen sonra ısıyı düşürmeye başlar ve dinlenmeye geçer. Tam olarak bu işlemler esnasında, cihaz ekranındaki sıcaklık yükselebilir ve düşüş gösterebilir. Bu durum tamamen normaldir ve endişeye gerek yoktur.

Kombi Derecesi Sürekli Aynı Derecede Yanarsa Ne Olur?

Kombi derecesinin sürekli aynı derecede yanması mantıksız ve zararlıdır. Peki neden? Kombiler kendi içerisinde bir sıcaklık değerine ulaştığında mekanizması üzerinde dinlenmeye başlar. Sürekli yakmak ve kombiyi aynı derece de kullanmak pek tasarruf sağlamayacaktır. Aksine cihazın ömrünün kısalmasına ve zaman içerisinde farklı farklı sorunlar çıkartacağının da göstergesi olabilir. İnsanlar arasında ise 24 saat kombiyi kısık bir şekilde yakmak tasarrufa çözüm veriyor diyorlar. Bu kesinlikle yanlış bir söylemdir. Özet olarak kombi derecesini aynı derecede sürekli olarak çalıştırmak zararlıdır.

7/24 ulaşabileceğiniz ankara kombi servisi destek hattımızdan bizlere ulaşarak detaylı bilgi alabilir, teknik destek taleplerinizi firmamıza iletebilirsiniz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp