Kombi Suyu Nasıl Boşaltılır?

Kombi Suyu Nasıl Boşaltılır? : Doğru Adımlarla Suyu Boşaltma

Kombi suyu nasıl boşaltılır sorusu gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Kombi suyunun boşaltılması, kombi bakımı için önemli adımlardan bir tanesidir. Kombinin suyunu boşaltma amacınız doğrultusunda işlem farklılık gösterebilir. Suyun boşaltılması, su basıncının düşürülmesi ya da kombide bulunan suyun tamamen boşaltılması gibi durumlarda vana kullanılarak gerçekleştirilir.

Firmamız sizler için aşağıda ki sorulara yanıt vermiştir:

  • Kombi Suyu Nasıl Boşaltılır?
  • Kombinin Suyu Komple Nasıl Boşaltılır?
  • Kombide ki Fazla Suyu Tahliye Etmezsem Ne Olur?
  • Kombi Su Boşaltma Vanası Nerede?
  • Kombiye Fazla Su Bastım Ne Olur?

Kombi marka ve modellerine göre vana ve tahliye hortumunun mevcudiyeti ve konumu farklılık gösterir. Günümüz kombi modellerinin büyük bir kısmında tahliye hortumu bulunmaz. Bunun yanı sıra boşaltma vanası olmayan kombilerin sayısı da oldukça yüksektir. Bu tarz kombilere sahip iseniz soğuk su giriş vanasını kapatarak, doldurma vanasını suyun tahliyesi amacıyla kullanılabilir. Ancak bu durum kullanıcıların kendi başlarına yapabilecekleri bir işlem değildir ve teknik destek gerektirir.

Kombinizin Suyunu Boşaltabileceğiniz İki Seçenek;

  • Kombinizin altında tahliye borusu bulunuyorsa, bu vanayı kullanılarak fazla suyu rahatlıkla boşaltabilirsiniz. Kombilerin tümünde genel olarak iki filtre, doldurma ve boşaltma vanaları bulunur. Suyu boşalmak istediğiniz zaman boşaltma vanasını saat yönünün tersine çevirmeniz ve tüm fazla su tahliye edilene kadar beklemeniz gerekir. Bar basıncını takip ederek istediğiniz seviyeye gelene kadar işlemi sürdürebilirsiniz.
  • Kalorifer peteklerinin tahliye müşürünü ya da tesisatta yer alan ana tahliye musluğunu açarak kombinin fazla suyunu boşaltabilirsiniz. Kombinizde boşaltma vanası bulunmuyorsa, peteklerinizden herhangi birinin hava purjörü ile suyu boşaltabilirsiniz. Peteğin havasını alır gibi vanayı gevşeterek su kesilene kadar beklemelisiniz. Böylelikle tahliye vanası bulunmayan kombinizin fazla suyunu hızlı ve kolay bir şekilde boşaltmış olursunuz.

Kombinin Suyu Komple Nasıl Boşaltılır?

Kombinin hemen altında yer alan tahliye musluğu sayesinde, kombinin suyu komple boşaltılabilir. Musluğu açarak suyun tahliye edilmesinin sonucunda kombi basınç değerleri hızla düşer. Aynı işlemi kalorifer peteklerinin havasını alarak da yapılabilir. Bu işlem, kombi tahliye musluğunu kullanarak suyu tahliye etmeye göre çok daha uzun sürer ve çaba gerektirir. Bu nedenle kullanıcılar genel olarak ilk yöntemi tercih ederler.

Ankara da kombiniz de olan suyu boşaltamazsanız eğer Ankara kombi servisi firmamız ile iletişime geçerek yardımda bulunabilirsiniz. !

kombinin-suyu-komple-nasil-bosaltilirKombide ki Fazla Suyu Tahliye Etmezsem Ne Olur?

Kombide bulunan fazla suyun derhal tahliye edilmesi gerekir. Aksi halde kombi verimli çalışmaz ve petekler fazla suyu tahliye edemeyeceği için yeteri kadar ısınmaz. Fazla su aynı zamanda kombinin altından su akıtmasına neden olur ve bu durum basıncın yükselmesini sağlar. Kombi basıncının 1,5 bar seviyesinde tutulması en sağlıklı durumdur. Bu basınç değerlerinin 1,5 barın üzerine çıkması tehlike arz eder ve daha birçok arızayı beraberinde getirir.

Kombi Su Boşaltma Vanası Nerede?

Kombinin suyunu tahliye vanası kullanarak boşaltmak için, kombinin alt kısmında yer alan boşaltım vanası kullanılmalıdır. Suyun tahliyesi esnasında vananın saat yönünün tersine çevrilmesi gerekir. Aksi halde vana sıkışarak süreci zorlaştıracaktır. Boşaltım işlemi sona erdikten sonra vanayı gevşetirken yavaş ve kontrollü davranmak gerekir.

Kombiye Fazla Su Bastım Ne Olur?

Kombiye fazla su basılması sonucunda oldukça tehlikeli birçok durumla karşı karşıya kalmanız kaçınılmazdır. Aynı zamanda cihaz ve tesisatınızda çok sayıda arıza meydana gelebilir. Gelin kombiye fazla su basarsak bizleri neler bekler bakalım.

  1. Kombiye basılan fazla su neticesinde bar basıncı 3 seviyesine geldiğinde emniyet ventilinden su akıtmaya başlar. Bu durumla karşılaşıldığı zaman bar seviyesi 1-1,5 olana kadar fazla su tahliye edilmelidir.
  2. Kombiye basılan fazla su elektronik kart ve diğer elektronik aksamlara gelebilir ve bu parçaların arızalanmasına yol açar. Bu gibi durumlarda kullanıcıların kendi başlarına arıza tespiti yapması mümkün değildir. Eğer bu yönde şüpheleriniz var ise mutlaka teknik destek almalısınız.
  3. Kombiye fazla su basılması peteklerin ısınmasını engelleyen durumların başında yer alır. Suyun tahliyesini gerçekleştiremeyen kalorifer petekleri verimli ısınma sağlayamaz.
  4. Kombi verimli çalışamaz ve tesisat ile diğer tüm ana parçalarda ciddi arızalar oluşabilir.
  5. Kombi basılan fazla suyu ciddi oranda akıtmaya başlar ve bu durum elektrik aksamlarından dolayı eviniz için tehlike arz eder.
  6. Fazla su basılması sonucu zamanla ciddi arızalar ile karşı karşıya kalan kombi verimli çalışmadığı ve tehlike arz ettiği gibi yakıt tüketimi konusunda da tasarruf sağlamanızı imkansız hale getirir.

Kombi Suyu Nasıl Kapatılır?

Eğer ki kombiniz direkt su beslemeli ise ana vanayı kapatarak kombi suyunuzu kapatabilirsiniz. Ancak sıcak su tüpü gibi bir ürün kullanıyorsanız su deposundan sıcak su deposuna giden borunun üzerinde vana olacaktır. Onu kapatmanız gerekmektedir.

Kombi bakımlarınızı vaktinde yaptırmaktan ve kullanıma bağlı hataları minimuma indirmek için yetkili servislerden teknik destek almaktan çekinmeyin. Bu konu can güvenliğiniz ve aile bütçeniz için oldukça önemlidir.

Kombi suyunun nasıl boşaltılabileceğini anlayamadıysanız eğer ankara kombi servisi firmamız vasıtası ile 7/24 teknik destek alabilir, her türlü sorularınızı uzman ekibimize iletebilirsiniz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp