Kombi Neden Ses Yapar?

Kombi Neden Ses Yapar? | Kombiden Ses Geliyor Sebepleri

Kombi neden ses yapar sorusu kullanıcılar arasında oldukça fazla merak uyandırıyor. Kombinin ses yapmasının nedenlerini bulmak için ilk başta kombi eskisi gibi çalışıyor mu ve baca bağlantıları düzgün yapılmış mı diye kontrol edilmelidir. Eğer ki bunlar normal bir şekil de ayarlanmış ise kombiye dokunulmadan derhal bir teknik servis çağrılmalıdır.

Kombiden ses geliyor olması birçok kullanıcının karşılaştığı durumlar arasında yer alır. Kombinin, olağan dışı sesler çıkarması ve bunların önemsenmemesi ileride yaşanacak daha büyük arızalara neden olabilir.

Bu nedenle bu durum mutlaka kontrol edilmeli, kendiliğinden düzelmesi beklenmemelidir.

Kombiden sesler geliyor ne yapmalıyım? diyorsanız, içeriğimizi sonuna kadar okumanız sizler için yararlı olacaktır.

Kombiden gelen garip sesler arasında en sık karşılaşılanları kombiden uğultu ve ıslık şeklinde sesler gelmesidir. Bu sesler özellikle cihazda ısıtma işlemi esnasında açığa çıkar. Sıcak suyun devreye girdiği durumlarda da kombiden bu tarz sesler duyulabilir.

Sıcak Su Çalışırken Kombi Neden Ses Çıkarır? Kombiden Ses Gelmesinin Nedenleri Nelerdir?

Kombiden sesler gelmesinin birçok farklı nedeni olabilir. Ayrıca bu sesler ciddi arızaların habercisi de olabilir. Bu nedenle bu durum kulak arkası edilmemelidir.

Kombiden ses gelmesinin nedenlerinden en sık karşılaşılanları gelin birlikte inceleyelim.

  • Kireç ve kirli su kaynaklı pompa motoru arızaları

Kombinin çalışması ile birlikte açığa çıkan sıcak su, tesisat içinde devir daim ettirilir. Bu devir daim işlemi ısınmayı gerçekleştirir. Devir daimi sağlayan pompa motorunda kireçlenme gibi olumsuz durumların meydana gelmesi, kombinin ses çıkarmasına neden olur.

  • Kombinin montajının şartlara uygun şekilde yapılmaması

Kombi montajı belli standartlara uygun şekilde yapılmalıdır. Bu nedenle montaj işlemlerinin uzman ve yetkili kişilerce yaptırılması oldukça önemlidir. Kombi parçaları, gövde baca ya da kapağın uygun monte edilmemesi, seslerin nedeni olabilir ve mutlaka kontrol ettirilmelidir.

  • Gaz armatörü ve ateşleme sisteminde yaşanan arızalar

Ateşleme sisteminde arıza yaşanan kombiler sıcak suyu çalıştırmakta problem yaşarlar. Bu nedenle gaz ve ateşleme mekanizmasında sorun olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Bu tarz arızalar kombinin sesli çalışmasına neden olabilir ve ileride daha büyük arızalara davetiye çıkarabilirler.

  • Fan motoru arızaları

Yoğuşmalı kombi kullanıcılarının en sık karşılaştığı problemlerden olan fan motoru arızaları, kombinin garip sesler çıkmasının nedenleri arasında yer alır. Bu sorun ile karşılaşmamak adına kombi bakımları aksatılmadan belli periyotlarla yaptırılmalıdır. Bu tarz cihazların en önemli parçalarından biri fan motorudur ve bakımları kesinlikle aksatılmamalıdır.

  • Kombi bağlantı borularında gevşeme meydana gelmesi

Kombi bağlantı boruları kullanıma bağlı olarak gevşeme sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Bakımları yaptırılmamış ve uzun yıllardır kullanılan kombiler ile boru sistemi standart dışı olan kombiler çalışma esnasında ses çıkarırlar. Bu tarz problemlerin tespiti ve onarımı mutlaka uzman kişiler tarafından yaptırılmalı, kullanıcılar müdahaleden kaçınmalıdır.

  • Sıcak su ve peteği ayıran üç yollu vana sisteminde arıza

Bu parça ısıtma sistemi için oldukça önemlidir ve arızalanması birçok başka arızaya sebebiyet verebilir. Bu parçanın onarım ya da değişimi bekletilmeden yapılmalıdır.

  • Türbin sisteminde yaşanan arızalar

Kombilerin sesli çalışmasının nedenleri genel olarak sıcak su tesisatından kaynaklanır. Ancak, soğuk su girişi sağlayan türbin sisteminde arıza oluşması da kombinin sesli çalışmasına neden olur. Soğuk su debisinin ölçümünü gerçekleştiren türbin sisteminde BAR seviyesi standart olan 6 BAR’ı geçtiğinde kombi ses çıkarır.

Kombiden Patlayacak Gibi Ses Gelmesi

Kombiden patlayacak bir şekilde sesin gelmesi büyük olasılıkla bir kombi arızasıdır. Bu tür bir arıza tehlikeli olduğundan dolayı kullanıcıların kesinlikle kombiye müdahale etmemesi gereklidir. Bu tür arıza için kesinlikle yetkili servis çağrılmalıdır.

Kombi Neden Patlayacak Gibi Ses Çıkırtıyor?

Bunun birden çok nedeni olabilir. Bu problemler arasında sizlere şunları söyleyebiliriz:

  1. Kombinin gaz ayarı bozuk olabilir
  2. Gaz valfisi arıza çıkarmış olabilir
  3. Ateşleme için gerekli olan elektrotlar bozulmuş olabilir

gibi gibi nedenlerden dolayı bu tür arızarla karşılaşabilirsiniz. Aşağıda detaylı bir şekilde kombinizden ses geldiğinde ne yapmanız gerekiyor onları açıkladık.

sicak-su-calisirken-kombi-neden-ses-yaparKombiden Ses Geldiğinde Ne Yapmalıyım?

Kullanıcı olarak tüm arızaları kendi başınıza tespit etmeniz ve gidermeniz ne yazık ki mümkün değildir. Aşağıda yer alan adımları izleyebilirsiniz ancak sorununuz devam ederse mutlaka teknik destek almalısınız.

  1. Su basıncını kontrol edin. Basıncın düşük olması kombiden gelen seslerin nedeni olabilir.
  2. Kombi hava tahliye vanasının hava kaçırıp kaçırmadığını kontrol edin ve eğer hava kaçırıyorsa vanayı açın.
  3. Kombi dolaşım vanası eskimeye ya da arızalara bağlı olarak sesli çalışabilir. Bu durumun tespiti ve giderilmesi için mutlaka teknik destek alın.
  4. Isı eşanjörü ısı transferi için hayati bir parçadır. Bu parçada korozyona bağlı arızalar, kireçlenme ve kullanıma bağlı eskimeler kombinin sesli çalışmasının nedeni olabilir. Isı eşanjörü bu durumlarda mutlaka temizletilmelidir.
  5. Kombinin performansının düşmemesi ve güvenliğiniz için düzenli olarak bakımlarını yaptırmalısınız. Ayrıca bu şekilde oluşması mümkün arızaları önleyebileceğiniz gibi cihaz kullanım ömrünü uzatır, enerji tasarrufu sağlarsınız.

Empati Teknik web sitemizde yer alan iletişim kanalları ( Telefon, Mail, Whatsapp ve Form) üzerinden firmamıza ulaşarak detaylı bilgi alabilir, hizmet taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kombinizin neden ses yaptığını daha detaylı öğrenmek için ankara kombi servisi firmamız ile iletişime geçebilir veya iletişim formumuzdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp