WhatsApp Ara

Kombi 0 Bar Gösteriyor

Kombi 0 Bar Gösteriyor | Çözümü Nedir?

Kombi 0 bar gösteriyor ve bu durum cihazınızın çalışmamasına sebep oluyor ise, kombinizin su basıncında bir sorun var demektir.

Bütün kombi modelleri düzgün biçimde çalışabilmek için belirli bir su basıncına ihtiyaç duymaktadır. Eğer ki bu basıncın sıfıra düşmesi bir takım problemlere yol açacaktır. Bu sorunların en başında ise cihazın kapanmasına veya arıza moduna geçmesine yol açabilmektedir. Bu yazıda ise sizlere kombinin 0 bar göstermesinin nedenlerini ve neler yapmanız gerekeceğini adım adım açıklayacağız.

Kombi 0 Bar Uyarısı Neden Olur?

Kombi 0 bar uyarısı genel olarak su basıncının düşmesi ile ilgilidir. Elbette ki su basıncının sıfıra inmesinin çeşitli nedenleri olabilmektedir. Bunlardan ise şu şekilde bahsedebiliriz:

  • Su Sızıntıları: Kombinin tesisatında veya radyatöründe bir sızıntı var ise, zamanla su basıncı düşebileceğinden dolayı bar 0 seviyesine kadar inebilmektedir. Eğer ki radyatörler ve borular su sızdırıyor ise bu durum basınç kaybına yol açabilmektedir.
  • Su Eksilmesi: Kombinin içerisine belirli aralıklarla su eklemeniz gereklidir. Eğer ki uzun bir süre su eklememişseniz su basıncı gün geçtikçe düşerek 0 bar seviyesine inebilmektedir.
  • Basınç Göstergesi Arızası: Belki de kombinin basınç göstergesi de arızalanmış olabilir. Cihaz aslında doğru basınçta iken yanlış gösteriyor da olabilir. Bu durumda basınç göstergesini kontrol etmeniz gereklidir. Eğer ki Ankara’da bulunuyor ve bu sorun ile karşılaştıysanız Ankara kombi servisi firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

kombi-0-bar-gosteriyor-kombi-sifir-bar-gosteriyor-ne-yKombi 0 Bar Gösteriyor Ne Yapmalıyım?

Kombi 0 bar gösteriyor olduğunda, yapmanız gereken ilk şeylerden bir tanesi su basıncını kontrol edip durumu değerlendirmektir. Normal şartlarda kombinin basıncı 1-2 bar arasında olmalıdır. Eğer basınç sıfıra inmiş ise, kombiye manuel olarak su eklemeniz gerekmektedir.

Bu işlemi yaparken ise oldukça dikkatli olmalı ve kombinin kullanım kılavuzuna göre dolum işlemini gerçekleştirmelisiniz. Eğer ki dolum işlemini yapmanız halde kısa süre içerisinde tekrardan sıfıra iniyorsa eğer, makinanın içerisinde bir sızıntı olabilir bundan dolayı profesyonel destek almanız gereklidir. Yaz aylarında kombi kullanımı hakkında bilginiz mevcut mu?

>> Hemen kombi yaz ayarı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kombi Su Basıncı 0 Nasıl Yükseltilir?

Kombi su basıncı 0 olduğunda, basıncı tekrar yükseltmek için kombiye su eklemeniz gereklidir. Bunu yapmak için şu adımları inceleyebilirsiniz:

  1. Kombi Altındaki Doldurma Musluğunu Bulun: Genellikle tüm kombi modellerinin altında yer alan bu musluk, suyun eklenmesini sağlamaktadır.
  2. Musluğu Açın ve Basıncı Takip Edin: Musluğu yavaş bir şekilde açın ve kombiye su eklemeye başlayın. Bu esnada ise basıncı gösteren manometreyi takip edin ve basıncın 1-2 bar arasına ulaştığında musluğu kapatın.
  3. Kombiyi Tekrar Çalıştırın: Tüm bu ayarlamaları yaptıktan sonra ise kombiyi yeniden başlatabilirsiniz. Bu işlem basıncın düzelmesine normal şartlarda katkı sağlayacaktır.
  4. Bu işlemleri ise doğru yaptığınızdan emin olun ve basıncı her dolduruşta sürekli olarak kontrol edin. Eğer su eklemenize rağmen basınç hemen hızlı şekilde düşüyorsa kombide farklı bir sorun olabilir.

Kombi Basıncı 0 Oldu, Su Nasıl Eklenir?

Kombi basıncı 0 olduğunda su ekleme işlemi için kombinin alt kısmında bulunan doldurma musluğuna bar 1-2 seviyesine kadar su ekleyebilirsiniz. Musluğu açarak suyu kombi sisteminize aktarabilir ve basıncı bu sayede kontrol edebilirsiniz.

Su eklerken ise manometredeki basıncın 1-2 bar seviyesine gelmesine ise özen gösterin. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, fazla su eklememek ve barı 2 seviyesinin üstüne çıkarmamaktır.

kombi-0-bar-gosteriyor-kombi-0-bar-gosteriyor-resetlemKombi 0 Bar Gösteriyor, Resetlemem Gerekir mi?

Kombiniz 0 bar gösteriyorsa, sadece su ekleyerek bu sorunu çözebilirsiniz yani kombiyi resetlemeye gerek yoktur. Ancak bazı istisnai durumlarda kombi su basıncı ayarlama işlemi yapıldıktan sonra cihazın resetlenmesi gerekebilmektedir. Resetleme işleminde ise kombilerin farklı modellerine göre işlemleri bulunmaktadır. Bundan dolayı sıfırlama işlemi yaparken kesinlikle kullanım kılavuzunu okumanızı tavsiye ediyoruz.

Tamirci Çağırmam Gerekli mi?

Kombi 0 bar gösteriyor ve su basıncını manuel olarak düzelttikten sonra sorun devam ediyorsa, tamirci çağırmanız gerekli olacaktır. Şu gibi durumlar halen devam ediyorsa bir kombi servisi firmanızdan destek almanız iyi olacaktır:

  • Kombi sürekli su basıncını kaybediyor ve basınç 0’a düşüyorsa
  • Su eklemenize rağmen kombi çalışmıyorsa
  • Kombi tesisatında bir sızıntı olduğundan şüpheleniyorsanız

Bunun gibi durumlardan şüpheleniyorsanız tamircilerden detaylı bir şekilde sorunun neyden kaynaklı oluştuğunu öğrenebilirsiniz. Bu sayede kombinizin uzun süre sorunsuz biçimde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Kombi 0 bar gösteriyor sorunu, kombi kullanan herkesin sıkça karşılaştığı durumlardan bir tanesidir. Sorunu çözebilmek adına kombiye manuel su ekleyebilir ve bar seviyesini olması gereken duruma getirebilirsiniz. Bu basit adımları izleyerek sizlerde kombinizin sorunsuz şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp