WhatsApp Ara

Kombi Ateşleme Yapmıyor

Kombi Ateşleme Yapmıyor Hatası ve Çözümleri

Kombi ateşleme yapmıyor sorusu kombi kullanıcıları tarafından oldukça fazla gelmektedir. Vazgeçilmez cihazlar arasında yer alan kombinin zaman zaman bazı sorunlar çıkarması görülebiliyor.

Kombinin ateşleme yapmaması da bunlardan biridir. Kombi ateşleme sorunu birçok farklı sebepten kaynaklanabilir. Özellikle en sık merak edilen sorunlar arasında kombi sıcak su ateşleme yapmıyor sorusunun cevabı da dahil merak ettiğiniz her şeye blog yazımızda yer veriyoruz.

Kombi Ateşleme Yapmıyor Ne Yapmalıyım?

Kombi ateşleme yapmıyor ne yapmalıyım merak edenlerdenseniz önce temel çalışma prensibini bilerek bunların tek tek kontrollerini yapmanız gerekir. Bunları tespit ettikten sonra orada yapılan düzeltme ve iyileştirmelerle kombilerinizin sorunlarını çözebilirsiniz. Ancak buna rağmen geçmiyorsa ve Ankara’da oturuyorsanız eğer Ankara kombi servisi hizmetlerimizden destek alarak çözüm bulabilirsiniz.

Kombi Ateşleme Sistemi Nasıl Çalışır?

Kombi ateşleme sistemi nasıl çalışır sorusu kombisi bozulanların öncelikle öğrenmesi gereken konudur. Gaz vanası açıldığında ana yakıcıya gaz gitmesiyle ateşleme sistemi başlar. Isıtma eşanjörü de çıkan suyu ısıtma bölümüne yönlendirir. Radyatörde dolaşarak kombiye geri gelir. Bu sayede kombi ateşleme ve ısıtma işlemini tam olarak gerçekleştirebilir. Eğer ki kombi su basıncı ayarlama ile ilgili bilginiz yoksa da buradan erişebilirsiniz.

Kombi Ateşleme Yapmıyor Sorununun Altındaki Sebepler

Kombi ateşleme yapmıyor sorunun altındaki sebepler birçok farklı sorundan kaynaklanabilir. Bunu tespit ederek sorunun çözümüne en kısa yoldan ulaşmak mümkün olur. İşte ateşleme sorununun en olası sebepleri:

  • Gaz girişlerinin kapalı olması
  • Genel gaz sıkıntısı olması
  • Kombi parçalarında ve ateşleme sistemi parçalarında sorun olması
  • Ana kartta arıza varsa ateş kesilir
  • Kombi bacasının tıkalı olması
  • Suyun basıncının ideal aralığın altında düşmesi
  • İyon elektrotu azalması
  • Kombide yer alan ateşleme trafosunun arızalanması

Kombilerde ateşleme sorunlarında en çok görülen sebeplerden bazılarıdır. Bunlar kontrol edilerek ve ardından gereken düzeltme ve tedbirler yapılarak kombinin düzgün çalışması sağlanabilir.

Kombim Ateşleme Yaparken Ses Çıkarıyor Normal mi?

Kombim ateşleme yaparken ses çıkarıyor normal mi diyen oldukça fazla kombi kullanıcısı vardır. Pompa motorunda kireçli ya da kirli su birikme durumu yüksek ses çıkarma olasılığını arttıran durumlardan biridir.

kombim-atesleme-yapmiyor-cozumu-nedirKombim Ateşleme Yapmıyor Çözümü Nedir?

Kombim ateşleme yapmıyor çözümü nedir elbette kombisinde sorun olanların merak ettiği sorunlardan biridir. ilk olarak gaz gibi temel aşamaları kontrol etmeniz gerekir. Bunun dışında diğer kombi parçalarında arıza olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunları kontrol ettiğiniz halde sorun çözülmüyorsa yetkili servisten uzman bir destek almak çok daha doğru olacaktır.

Demirdöküm Kombi Ateşleme Yapmıyor

Demirdöküm kombi ateşleme yapmıyor sorunu Demirdöküm marka kombi sahipleri tarafından gelebiliyor. Gazın düşük basınçta olması, kirlenen ateşleme elemanları ve arızalar en yaygın görülen sebepler arasında yer alır. Bunlar düzeldiği halde sorun devam ediyorsa teknik servis destekleri alınmasını tavsiye ediyoruz.

Eca Kombi Ateşleme Yapmıyor

Eca kombi ateşleme yapmıyor diyorsanız öncelikle su basıncını kontrol ederek ve eğer gerekirse su takviyesi yaparak su basıncını normal hale getirebilirsiniz. Eca kombi ateşleme sorunlarından biri de gaz hattında yaşanan kesintilerden kaynaklanmaktadır.

Vaillant Kombi Ateşleme Yapmıyor

Vaillant kombi ateşleme yapmıyor sorununu yaşayanların önce kombinin ana kartını kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Çünkü ana kartta arıza olması durumunda ateş kesilir. Bir diğer alternatif çözüm önerisi ise baca tıkalı olma durumudur. Bunları kontrol ederek kombilerinizi normal hale getirebilirsiniz.

Baymak Kombi Ateşleme Yapmıyor

Baymak kombi ateşleme yapmıyor sorunu yaşıyorsanız önce reset tuşuna 3 – 5 saniye kadar basılı tutmanız yeterli olacaktır. Buna rağmen kombiniz çalışmıyorsa veya aşırı gürültü gibi ek sorunları da oluyorsa yetkili kombi servisi çağırarak siz de kombileriniz konusunda hizmet alabilirsiniz.

Ferroli Kombi Ateşleme Yapmıyor

Ferroli kombi ateşleme yapmıyor problemiyle karşı karşıya kalanlar öncelikle su basıncını kontrol etmelidir. Kombilerde sık karşılaşılan ateşleme probleminde genelde sorun su basıncıyla çözülebilir. Termostatın da doğru çalışması ve bilinin değişim gerektirmesi de kontrol edilmesi gereken bir diğer konudur.

Buderus Kombi Ateşleme Yapmıyor

Buderus kombi ateşleme yapmıyor sorunun ilk çözümleri arasında gaz basıncının kontrolü, ana kart kontrolü ve pil ve diğer ekipmanların kontrollerinin yapılmasıyla bu sorunun düzelmesi sağlanabilir.

Protherm Kombi Ateşleme Yapmıyor

Protherm kombi ateşleme yapmıyor problemini yaşayan kombi sahipleri öncelikle reset düğmesine basılı tutarak sıfırlama yapmalıdır. Reset düğmesi tercih edilen Protherm marka kombinin çeşidine ve modeline göre farklılık gösterir. Düğmeye basılı tutarak resetleme yaptıktan sonra hala düzelme olmadıysa gaz ve elektrik bağlantılarını ve suyun yeterlilik durumlarını kontrol edebilirsiniz.

ariston-kombi-atesleme-yapmiyorAriston Kombi Ateşleme Yapmıyor

Ariston kombi ateşleme yapmıyor sorununda ilk yapılacak hamle anakart arızası olmaktadır. Anakartın yanması ya da arıza vermesinden dolayı kombide ateşleme problemi yaşanır. Anakartın genelde değişmesiyle bu sorun çözülür. Su kontrolü de ateşleme sorunları da en çok tercih edilen yöntemler arasında yer alır.

Airfel Kombi Ateşleme Yapmıyor

Airfel kombi ateşleme yapmıyor problemine çözüm arayanların ilk olarak resetleme yaparak sorunun çözülüp çözülmediğine bakması gerekir. Daha sonra gaz bağlantısının kesilip kesilmediği ya da kombiye yeterli olarak gelip gelmediği kontrol edilmelidir. Bir diğer yaygın sebep ise ana kart arızası olmaktadır. Bunların kontrolü ile büyük ölçüde çözülen ateşleme arızası, yine geçmezse yetkili servisi arayabilirsiniz.

Alarko Kombi Ateşleme Yapmıyor

Alarko kombi ateşleme yapmıyor probleminde genelde ilk akla gelen çözüm, gazın yeterli olarak gelmemesidir. Bu bazen gazı çeken ateşleme düğmesinden kaynaklanırken bazen gerçekten de gaz iletilmesinde yaşanan sorunlardan olabilir. Kombi bacasının tıkalı olması ya da anakart sorunu da kombide yaşanan ateşleme sorunlarının temel sebepleri arasında yer alır.

Bosch Kombi Ateşleme Yapmıyor

Bosch kombi ateşleme yapmıyor diyen kombi sahipleri hemen çözüm yollarını aramaya başlar. Bosch marka kombilerde yaşanan ateşleme sorunlarında ilk olarak gaz vanasının açık olup olmadığı kontrol edilir. Bu bazen vananın kapalı olmasından kaynaklanırken bazen ocakta da gaz yoksa genelde olarak doğalgazın olmadığından kaynaklanabilir.

Gazın yeterli olarak gelip gelmediğini kontrol ederek ateşleme sorunlarını büyük ölçüde giderebilirsiniz. Hala geçmediyse resetlemek ve sonunda da yetkili servislere başvurmak ise doğru olacaktır.

Viessmann Kombi Ateşleme Yapmıyor

Viesmann kombi ateşleme yapmıyor merak eden kombi sahipleri, öncelikle sigorta kontrollerini yapmalıdır. Kombiyi fişten çekip ana kartı ve prizi de kontrol ederek sigortanın atıp atmadığını kontrol etmelidir. Gaz kaynağının kontrolü, su basıncının kontrolü ve ana kart kontrolü ise bakılması gereken diğer olası sebepler arasında yer alır.

Warmhaus Kombi Ateşleme Yapmıyor

Warmhaus kombi ateşleme yapmıyor diyerek çözüm arayanlardansanız kombinin beyni olarak kabul edilen ana kart kontrollerini yapmalısınız. Buna rağmen kombi düzelmezse gaz kontrolleri, suyun yeterli gelip gelmediğinin kontrolü ve baca tıkanıklığının kontrolü yeterli olacaktır. Bunlar ateşleme sorunlarında yaygın görülen sebepler arasında yer aldığı için sorunların büyük oranda çözülmesi olasıdır.

Arçelik Kombi Ateşleme Yapmıyor

Arçelik kombi ateşleme yapmıyor problemi yaşayanlar, kombinin temel çalışma ekipmanları olan ana kart ve ateşleme düğmelerini ve gaz ulaşımını kontrol etmelidir. Ancak bunun dışında da bazı sebepler kombinin ateşleme problemlerine sebep olabilir. Olası ve en yaygın görülen sebeplerin çözümlerine yönelerek kombilerinizdeki problemleri çözebilirsiniz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp