WhatsApp Ara

Kombi Yaz Ayarı

Kombi Yaz Ayarı Nasıl Yapılır? | Tüm Markalar

Kombi yaz ayarı, sıcak su ihtiyacının karşılandığında peteklerin ısınmasını engelleyen bir moddur.

Yaz aylarında ısınma ihtiyacı olmadığı için kombinin gereksiz yere enerji tüketimini azaltmak amacıyla kombiyi yaz moduna almak oldukça önemlidir. Bu moda alınması dahilinde sıcak su kullanılırken kombi çalışır ve petek sistemleri devre dışı kalır. Peki bir çok insan merak ediyor kombiyi yaz moduna almak için hangi adımları izleyebiliriz diye. Gelin bunlardan sizlere detaylı bir şekilde bahsedelim.

Kombi Yaz Ayarı Nasıl Yapılır?

Kombi yaz ayarı yapabilmeniz için kombinin üzerin yer alan mod ayar düğmesinden güneş simgesi olanı seçmeniz yeterlidir. Hemen hemen her marka kombi için süreç aynı şekildedir. Bu ayarı seçmeniz ve yapmanız doğrultusunda kombiniz sadece sıcak su için devreye girecek, kalorifer peteklerini ısıtmayacaktır. Eğer ki mod ayarlarında güneş simgesini görmediyseniz eğer ürünün kullanım kılavuzunu inceleyerek de nasıl detaylı şekilde yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Eğer ki günümüzde sıkça oluşan kombi 0 bar gösteriyor hatasını sizlerde alıyorsanız blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Kombi Yaz Moduna Alınca Ne Olur?

Kombiyi yaz moduna aldığınızda, kombi sadece sıcak su ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bu ayara alındığı vakit petekler çalışmaz, bu nedenle de kombinizin gaz ve elekrik tüketimi de oldukça azalır. Bu özelliğin kullanım zamanı ise özellikle yaz aylarındaki sıcak suyun kullanılmadığı zamanlarda büyük bir artış göstermektedir. Kombinizi yaz moduna geçirdiğinizde petekler herhangi bir ısıtma yapmadığından dolayı da gereksiz enerji tüketiminin bu sayede önüne geçmektedir.

kombi-yaz-ayari-kombi-yaz-moduna-gecirme-adimlariKombi Yaz Moduna Geçirme Adımları

Kombiyi yaz moduna almak için bu vermiş olduğumuz adımları inceleyebilirsiniz:

Kombinizin Kontrol Paneline Bakın

Kombinizin ön panelinde bulunan ayar düğmesini kontrol edin. Genel olarak bu noktada mod ayarlarını gösteren bir düğme bulunuyor. Bu düğme üzerinde ise güneş simgesi olan tuş yaz modunu temsil etmektedir.

Güneş Simgesini Seçin

Kombiyi yaz moduna almak için güneş simgesini seçin. Bu yaptığınız ayar sonucunda petekler devre dışı kalacak, sadece sıcak suyun aktif olması sağlanacaktır.

Sıcak Su Ayarını Yapın

Sıcak su ayarını ise istediğiniz seviyeye göre ayarlayabilirsiniz. Bu yapacak olduğunuz yaz modu sadece sıcak su üretmeye yarayacaktır.

Yaptığınız Ayarları Doğrulayın

Son olarak, kombinizin yaz modunda çalıştığını anlamak ve doğrulamak için sıcak su musluğunu açarak kombinin devreye girdiğinden emin olun. Bu esnada petekler soğuk kalmalı, ancak sıcak biçimdeki su kesintisiz olarak akmalıdır. Bu oldukça basit adımlar sayesinde kombiniz yaz aylarında tam da istediğiniz şekilde çalışacaktır. Eğer ki yapamaz iseniz ve Ankara'da yaşıyorsanız Ankara kombi servisi firmamız ile iletişime geçip bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

kombi-yaz-ayari-kombi-yaz-modunda-calisirken-sicak-su-Kombi Yaz Modunda Çalışırken Sıcak Su Gelir mi?

Evet, kombiyi yaz moduna aldığınızda sadece sıcak su gelir. Kombinizi sadece sıcak su sağlayacak şekilde ayarlamanız peteklerin ısınmasını engelleyecektir. Ancak mutfak ile banyo gibi yerlerde sıcak suya ihtiyaç duyduğunuz vakit kombi tekrar devreye girecektir. Aynı zamanda yaz modunda çalışan kombiler ihtiyaçlarınızı karşılamaya devam ederken daha az enerjide harcamaktadır.

Kombi Yaz Moduna Almak Gaz Faturamı Düşürür mü?

Evet, kombiyi yaz moduna almanız gaz faturasında tasarruf sağlamanıza olanak sağlayacaktır. Çünkü yaz modunda sadece belirli şeyler için çalışıyor bu sayede güzelde bir tasarruf sağlıyor. Kaloriferlerin ısınmasını engelleyerek gereksiz gaz tüketimini önlemektedir.

Kombi Yaz Ayarına Alınca Petekler Kapanır mı?

Evet, kombiyi yaz ayarına aldığınızda petekler tamamen devre dışı kalıyor. Bu mod ile peteklere su getirmiyor bundan dolayı da ısınmıyor. Yani kısaca sadece sıcak su ihtiyacını karşılıyor, bu sayede yaz aylarında kombinin gereksiz yere çalışmasını engellemiş oluyor.

Markalara Göre Yaz Modunu Ayarlama

Kombinizin markasına uygun şeyleri aşağıdan bulabilirsiniz.

Demirdöküm Kombi Yaz Modu

Demirdöküm kombi yaz moduna geçeabilmeniz için cihazın ön panelinde bulunan mod düğmesine tıklayarak güneş simgesini seçmeniz ile birlikte geçebilirsiniz. Modu güneş simgesine getirmeniz ile birlikte yaz moduna alabilirsiniz. Bu modda kalorifer sistemi devre dışı kalacak ve sadece sıcak su sağlayacaktır.

Demirdöküm Nitron Yaz Modu

Demirdöküm nitron model kombilerde de yaz moduna geçmek için mod kısmındaki güneş simgesi olan düğmeye basmanız yeterlidir.

Vaillant Kombi Yaz Ayarı

Vaillant kombi yaz ayarı için ise kontrol panelindeki güneş simgesini seçerek bu moda giriş yapabilirsiniz. Bu modda sıcak su kullanılırken kaloriferler devre dışı kalmaktadır.

Buderus Kombi Yaz Ayarı

Buderus kombi yaz moduna geçiş yapabilmek için ön panelde yer alan mod ayarını güneş simgesine getirmeniz yeterli olacaktır. Yaz aylarında bu ayarı yapmak ise oldukça tasarruf sağlayacaktır.

Protherm Kombi Yaz Ayarı

Protherm kombi yaz ayarı yapmak için ise kontrol panelinde bulunan mod düğmesindeki güneş simgesini seçerek yaz moduna geçiş yapabilirsiniz.

Ariston Kombi Yaz Ayarı

Ariston kombilerde yaz ayarını yapmak için ise mod butonundan güneş simgesini seçmeniz yeterli olacaktır. Yaz modunda kalorifer sistem devre dışı kalırken sadece sıcak su kullanımı için aktif olmaktadır.

Bosch Kombi Yaz Ayarı

Bosch kombilerde yaz moduna geçiş yapabilmek için mod ayarını güneş simgesine getirmeniz yeterli olacaktır.

Daikin Kombi Yaz Ayarı

Daikin kombi yaz ayarı moduna geçiş yapabilmek için modların içerisinde yer alan güneş simgesine tıklayabilirsiniz. Bu sayede yaz moduna geçiş yapabilirsiniz.

ECA Kombi Yaz Ayarı

ECA kombilerde yaz modunu aktif hale getirebilmek için mod kısmından güneş simgesini seçmeniz yeterli olacaktır.

Viessmann Kombi Yaz Ayarı

Viessmann kombi yaz ayarı içinde aynı uygulamaları yapmanız gereklidir. Yine mod ayarını güneş simgesine getirdiğinizde kombiniz yaz moduna geçmiş olacaktır.

Beko Kombi Yaz Ayarı

Beko kombi yaz ayarı işlemi için ise mod butonunun içerisinde yer alan güneş simgesine getirmeniz bu moda geçirmek için yeterli olacaktır. Yaz modunda çalışırken kaloriferler ısınmaz bundan dolayı büyük bir enerji tasarrufu sağlanır.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp